Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Aralık, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Parker | Jason Statham, Jennifer Lopez Türkçe Dublaj Aksiyon Filmi

Dünyanın ilk merkezi krallığını kuran Akadlar

  Akadlar, dünyanın ilk merkezi krallığını kurarak kalmamış, zamanlar sınırlarını genişleterek tarihte bilinen ilk imparatorluk yapısını da meydana getirdiler. Bu imparatorluğu korumak için de tarihte bilinen ilk düzenli orduyu kurdular. bu düzenli ordu yaya askerlerden oluşuyordu. Kendilerine özgü bir yönetim kuran Akadlar, kültürel açıdan Sümerlerden etkilendiler. ancak Mezopotamya’daki diğer devletler gibi Akadların da bir gün sonu geldi. Sümerlerin saldırılarıyla zayıfladılar, Gutiler tarafından da varlıklarına son verildi. Akadlar, tarihte çok önemli bir yere sahip olan bir uygarlıktır. ilklerle tarihe damgasını vuran bir Mezopotamya uygarlığıdır

Giordano Bruno: Yaşamak için elimden geleni yaptım…

Bilim ve felsefenin en büyük şehidi  Giordano Bruno , doğruları uğruna kiliseye savaş açmış ve bedenen öldürülmesine rağmen fikirlerinin ölümsüzlüğü ile kazanan olmuştur. Aydınlanma döneminin en önemli figürlerinden olan Bruno, kilise tarafından yakılırken bile fikirlerinden asla vazgeçmemiştir. Fikirleri yüzyıllarca kilisenin gücünü tüketmiş olan Bruno’nun heykeli, yıllar sonra kilisenin tam karşısına dikilmiştir. İyilerin de en az kötüler kadar gözü kara olabileceğinin ve iyiliğin muhakkak kazanacağının  arketip idir.  

Manhattan’nın Hikayesi

  New York’un ünlü Manhattan adası (şu an ABD’nin en pahalı arazisi) bir tüccar tarafından Kızılderililerden 24 dolar değerindeki incik boncuk karşılığında satın alınmış Manhattan’a ilk olarak Hollandalı göçmenler yerleşmiş ve bölgeye New Amsterdam adını vermişler bölgeye daha sonra yerleşen İngilizler ise New York adını vermişler.

Filime konu olmuş Japon Akita köpeğinin hikayesi

  Bugün Tokyo'ya gidenlerin Shibuya istasyonunun kapısında karşılaştığı köpek heykeli Hachiko'dur. Japonlar, sadakat ve insan hayvan ilişkisinin sembolü olarak ölümünden hemen sonra 9 yıl boyunca sahibini beklediği yere Hachiko'nun heykelini diktiler.

Piri Reis’in Dünya Haritası

  Piri Reis’in dünya haritası Antartika kıtasının tamamen buzla kaplanmadığı zamanki halini göstermektedir. Tuhaf olanı ise 1513 yılında yapılan haritada bu bilginin nasıl elde edildiğidir. Çünkü bazı teoriler kıtanın MÖ 4000 yılından önce tropikal iklime sahip olduğunu ileri sürmektedir.

New York şehrinin takma adı Gotham

  New York şehrinin takma adı Gotham’dır ve Batman’in 1939 yılındaki ilk çıkışından bile önce bilinirdi. Bu takma ad ise İngiltere’deki Nottinghamshire bölgesindeki Gotham köyünden gelmektedir. Eski inanışa göre bu köyde aptallar yaşıyordu.

Korsanlar neden göz bandı takar?

  Korsanlar tek gözünü güvertedeki aydınlığa öteki gözünü ise ambardaki karanlığa adapte etmek için göz bandı takarlardı.

Picasso’nun Mona Lisa’yı çalma şüphesi ile tutuklanması.

  Picasso bir keresinde Mona Lisa’yı çalma şüphesi ile tutuklanmıştır.